Home Симптоми на Диабет

Симптоми по Очите

Симптоми по Очите

Сухотата в очите е често срещан проблем


Сухотата в очите, известено също като кератоконюнктивит, е един от най-общите признаци установени от очните лекари. Ако имате диабет, Вие имате значително повишен риск да страдате от това заболяване. Всъщност, има едно изследване, което показва, че тези от нас имайки диабет, 50% от тях страда от сухота и очни проблеми.

Симптомите на Сухите очи, включват – усещане като фини песъчинки в очите, парене, сърбеж, замъглено зрение, чувствителност към светлина, зачервяване. Сухотата в очите засяга почти винаги и двете очи.

Ечемик на окото

Няколко видове бактериални инфекции се срещат при хора с диабет. Една от най-често срещаните е появата на “ечемик“ на окото. Това е инфекция на жлезите на клепачите. Тази инфекция може да бъде причинена от лоша хигиена, неправилно хранене, липса на сън, или твърде често търкане на очите. Последната причина често се комбинира с лоша хигиена.

Превантивна грижа за очите

За предотвратяване на синдром на сухото око и други бактериални инфекции на очите, е важно да се поддържа добра обща хигиена. Дръжте ръцете си чисти по всяко време и не докосвайте очите си, ако не сте сигурни дали сте с чисти ръце.

 

 

Copyright © 2020 Diaclin Bulgaria. All rights reserved.